Laatste nieuwsberichten

Hondenweek
Het is Hondenweek bij De Kinderboekwinkel
Op 14 november 2017 door De Kinderboekwinkel
De Kinderboekwinkel heeft een nieuwe manager!
Aby Hartog is sinds 1 september 2017 de nieuwe manager van De Kinderboekwinkel.
Op 20 september 2017 door De Kinderboekwinkel
Panda's in Amsterdam
Vind je panda's ook zo leuk? Dan heb je dubbel geluk, want Thé Tjong-Khing en Jet Bakels komen zaterdag 1 juli ons vertellen over hun pandaboekje Xing Ya en Wu Wen gaan logeren.
Op 20 juni 2017 door De Kinderboekwinkel
Boekpresentatie Hup, Peter! Hup!
Blok zaterdag 17 juni van 15:00 - 17:00 in je agenda, want dan vieren we samen met schrijver Brett Preiss de release van zijn boek "Hup, Peter! Hup!"
Op 14 juni 2017 door De Kinderboekwinkel
Boekpresentatie Mack en Kaya
Op zaterdag 3 juni van 15:00 - 17:00 vieren we de verschijning van het debuut van Maja Trivanovic. Kom gezellig langs!
Op 28 mei 2017 door De Kinderboekwinkel

Tips voor de Kinderboekenweek

Op 2 oktober 2015 door De Kinderboekwinkel

Van woensdag 7 t/m 18 oktober 2015 is het Kinderboekenweek. Dit jaar is het thema ‘Raar, maar waar!’. Een ontzettend leuk thema voor jong en oud, want van weetjes houden we allemaal! De Kinderboekwinkel kijkt er al een tijd naar uit, want dit is natuurlijk de leukste week van het jaar. We hebben ons er goed op voorbereid zodat we alleen de allerleukste en de allerbeste boeken in dit thema in huis hebben! Hier staat een selectie daarvan. Kom vooral ook langs in een van onze winkels, daar hebben we nog veel meer leuks. We staan daar voor u klaar met advies en heel veel zin om over kinderboeken te praten! 

0 – 3 jaar 

    

Krokofant 
Krokofant is een geweldig flapjesboek waarbij het kind combinaties maakt van de voor- en achterkant van dieren. Maak zelf de grappigste dierencombinaties en zoek daarna welke snuit bij welk lichaam hoort. 

Gonnie & vriendjes in ganzenpas
Laat uw kind ontdekken wat er onder de flapjes verstopt zit in Gonnie & vriendjes in ganzenpas. Zoek Gonnies laarsjes, wijs aan wat blauw is op de pagina en bekijk samen met Eddie de seizoenen. Een mooi en stevig kartonboekje. 

Van top tot teen
Natuurlijk mag deze klassieker van Eric Carle niet ontbreken! Doe samen met je kind de gorilla na door op de borst te slaan, draai met de heupen als een krokodil en stamp met de voeten als een olifant. Het boekje Van top tot teen staat garand voor urenlang plezier!

4 – 6 jaar

    

Ssst! We hebben een plan
Een prachtig prentenboek van de schrijver van Mama kwijt. Ook Ssst! We hebben een plan slaat ontzettend goed aan bij kinderen. Vier mannetjes gaan op vogeljacht, maar hun plan mislukt keer op keer. De jongste van de mannetjes wil helemaal geen vogels vangen, maar weet wel hoe hij ze moet lokken. Zullen de anderen van hem leren? 

Beestenboek 
Joëlle Jolivet tekende voor Beestenboek de meest uiteenlopende dieren. Kinderen vinden het heerlijk de dieren te bestuderen en om de namen van de nog onbekende dieren te leren. Achter de grote pagina's zullen kinderen urenlang verdwijnen.

Sterren en planeten
Sterren en planeten is een prachtig informatief prentenboek uit de Willewete-reeks. Stripjes, quizjes, knutselideeën en een grote uitklappagina van de planeten maken dit boek niet alleen heel leerzaam, maar ook vooral heel erg leuk voor zesjarigen. 

7 – 9 jaar

    

Bruno wordt een superheld 
Bruna wordt een superheld
is een humoristisch boek over Bruno, een jongetje dat zodra de zon ondergaat verandert in Bruino: een superheld die nergens bang voor is. Het boek werd in Noorwegen bekroond als beste kinderboek van het jaar en dat begrijpen we! In het verhaal staan vriendschap en moed centraal en worden de pagina's gesierd door mooie illustraties van Øyvind Torseter. 

Het verhaal vertelt... 
Dit is het nieuwste boek van Arend van Dam en Alex de Wolf. In Het verhaal vertelt… worden vijftig bekende en minder bekende verhalen uit de geschiedenis herverteld. Laat uw kind kennismaken met Odysseus, Romulus en Remus, Karel ende Elegast en nog veel meer bekende personages uit de (volks)geschiedenis. Het verhaal vertelt... is een prachtig boek om in de klas te gebruiken, maar ook om 's avonds uit voor te lezen of om zelf bij weg te dromen. 

Sofie en de pinguïns
Houdt uw kind van gekke weetjes, stripverhalen en van pinguïns? Dan is Sofie en de pinguïns perfect voor hem of haar! Edward van de Vendel schreef een boek over Sofie die niet een klein beetje, maar héél erg véél van pinguïns houdt. Op iedere bladzijde staan tekeningen, het staat boordevol stripjes en de gekste weetjes – raar, maar waar! – over pinguïns.

10 – 12 jaar

    

Lieve Stine, weet jij het? 
Wat bestaan er toch een mooie boeken! In Lieve Stine, weet jij het? behandelt Stine Jensen twintig vragen over het leven. Deze variëren van vragen over wat goed of slecht is tot vragen over wat een uiterlijk zegt over wie je bent. Een toegankelijk filosofieboek voor tieners. Bekroond met een Zilveren Griffel.

Spinder
Met Spinder won Simon van der Geest in 2013 de Gouden Griffel en dat is welverdiend, want hij schreef een prachtig boek over een psychologische strijd tussen twee broers. De jongste broer, gek op feitjes, houdt in een kelder insecten. Hij probeert daar een vlinder met een spin te kruizen. De oudste broer wil de kelder gebruiken voor het oefenen met zijn band. Een spannende strijd volgt.

De evolutie van Calpurnia Tate
Het is het einde van de negentiende eeuw. Callie is bijna twaalf en heeft een grote voorliefde voor planten en dieren. Ze houdt ervan om buiten rond te zwerven. Net wanneer ze samen met haar opa een grote ontdekking doet, verbiedt haar moeder haar om nog langer buiten te zijn. Ze is een meisje en meisjes horen niet buiten te spelen. Die horen te koken, te naaien en piano te spelen. Maar de wetenschap lonkt naar Callie en ze wil dolgraag naar school zodat ze naar de universiteit kan. Maar kan dat wel aan het eind van de negentiende eeuw? De evolutie van Calpurnia Tate is een prachtig boek voor de wat meer ervaren lezer. 

12+

      

Geniaal! 
Janny van der Molen schreef met Geniaal! een prachtig boek over tien slimme mensen die de wereld beter maakten. Niet alleen zijn de verhalen over deze mensen ontzettend leuk om te lezen, ze zijn ook nog eens heel leerzaam. Lees hoe Louis Pasteur het leven van een jongen redde door te experimenteren op konijnen of hoe Alan Turing de codes van de Enigma wist te kraken waardoor de Engelsen boodschappen konden onderscheppen die bedoeld voor de Duitsers waren tijdens de Tweede Wereldoorlog. Geniaal! is een prachtig boek dat gebruikt kan worden bij geschiedenislessen, maar dat kinderen iets oudere kinderen ook goed zelf kunnen lezen. 

Hoe werkt dat nou?
Terug van weggeweest! Hoe werkt dat nou? is het hilarische en leerzame boek van David Macaulay. Iedere pagina bevat grappige illustraties – veelal met mammoet – en vertelt over de werking van de gekste en normaalste mechanismen. Van de ritssluiting tot ruimtesondes en van kurkentrekker tot verdringerpompen. Een prachtig boek voor kinderen vanaf twaalf jaar. 

Het raadsel van alles wat leeft
Het raadsel van alles wat leeft
is de winnaar van de Gouden Griffel 2014. Een geweldig boek van Jan Paul Schutten over de evolutie waarin wordt uitgelegd wat leven is, want wat is 'leven' nu eigenlijk precies? Het boek is prachtig geïllustreerd door Floor Rieder, die het Gouden Penseel ontving voor haar illustraties. Voor kinderen vanaf twaalf jaar.

 

Archief

Hondenweek
Het is Hondenweek bij De Kinderboekwinkel
Op 14 november 2017 door De Kinderboekwinkel
De Kinderboekwinkel heeft een nieuwe manager!
Aby Hartog is sinds 1 september 2017 de nieuwe manager van De Kinderboekwinkel.
Op 20 september 2017 door De Kinderboekwinkel
Panda's in Amsterdam
Vind je panda's ook zo leuk? Dan heb je dubbel geluk, want Thé Tjong-Khing en Jet Bakels komen zaterdag 1 juli ons vertellen over hun pandaboekje Xing Ya en Wu Wen gaan logeren.
Op 20 juni 2017 door De Kinderboekwinkel
Boekpresentatie Hup, Peter! Hup!
Blok zaterdag 17 juni van 15:00 - 17:00 in je agenda, want dan vieren we samen met schrijver Brett Preiss de release van zijn boek "Hup, Peter! Hup!"
Op 14 juni 2017 door De Kinderboekwinkel
Boekpresentatie Mack en Kaya
Op zaterdag 3 juni van 15:00 - 17:00 vieren we de verschijning van het debuut van Maja Trivanovic. Kom gezellig langs!
Op 28 mei 2017 door De Kinderboekwinkel
Drakenbaby van Esther Miskotte
Het nieuwe prentenboek over Djordjo de draak komt Esther Miskotte zelf voorlezen. Drakenbaby is een echt lenteboek, dat gaat over de geboorte van draakje. Na het voorlezen is er een knutselactiviteit waarbij je zelf een drakenbaby uit het ei mag laten komen. En we zingen samen het Drakenbaby-lied " Lief ei, lief ei van mij".
Op 21 mei 2017 door De Kinderboekwinkel
Mina Witteman komt signeren!
Zaterdag 20 mei van 14:00 - 15:00 uur komt Mina Witteman signeren! Kom gezellig langs en ontmoet de schrijfster van de spannende serie over Boreas!
Op 19 mei 2017 door De Kinderboekwinkel
Schateren met Opilopi
Clinty Thuijls komt voorlezen uit haar hartverwarmende en komische boek Opilopi. Kleuter Sjef mag van oppas-opa Pie altijd net iets meer dan mama: praten over wormen, poep en snot bijvoorbeeld. Lekker vies en grappig dus!
Op 8 mei 2017
Activiteiten in De Kinderboekwinkel
De Kinderboekwinkel organiseert iedere maand allerlei leuke activiteiten voor kinderen. Voor de allerkleinsten onder ons, maar ook voor stoere tieners!
Op 20 februari 2017 door De Kinderboekwinkel
Quentin Blake kleurwedstrijd
Doe mee met onze kleur-en-winactie en maak kans op een geweldig Quentin Blake boek én LAMY kleurpotloden!
Op 14 oktober 2016 door De Kinderboekwinkel
Voorleestips voor opa's en oma's!
Leest u graag voor aan uw kleinkind(eren)? Met deze voorleestips zullen de kleintjes aan uw lippen hangen!
Op 5 oktober 2016 door De Kinderboekwinkel
Prijsvraag Roald Dahl
Doe mee met de prijsvraag van De Kinderboekwinkel en win en Roald Dahl prijzenpakket!
Op 1 september 2016 door De Kinderboekwinkel
Jozua Douglas en Marcel van Driel op de Uitmarkt!
Auteurs Jozua Douglas en Marcel van Driel komen signeren op de stand van De Kinderboekwinkel op de Uitmarkt
Op 16 augustus 2016 door De Kinderboekwinkel
Kleurwedstrijd Gonnie & vriendjes
Kleur deze kleurplaat op je mooist in en maak kans op een boekje van Gonnie & vriendjes!
Op 16 augustus 2016 door De Kinderboekwinkel
Prijsvraag Lynn 3.0
Doe mee aan deze prijsvraag en maak kans op dit boek!
Op 1 augustus 2016
Win een gesigneerd exemplaar van Engel - Isa Hoes!
Win een gesigneerd exemplaar van het nieuwe boek van Isa Hoes en haar dochter Vlinder Kamerling: Engel!
Op 1 juli 2016 door De Kinderboekwinkel
Boekpresentatie Het geheim van meneer Hartjes
Kom gezellig naar De Kinderboekwinkel aan de Rozengracht op zaterdag 16 juli om 11.00 uur, want dan vertelt Simone de Jong alles over haar nieuwe boek 'Het geheim van meneer Hartjes'!
Op 23 juni 2016 door De Kinderboekwinkel
Voorleeswedstrijd voor opa's en oma's
Geef je opa of oma op voor de nationale voorleeswedstrijd georganiseerd door Stichting3, Harmen van Straaten, Mylo Freeman en diverse Amsterdamse boekhandels en bibliotheken!
Op 2 juni 2016 door De Kinderboekwinkel
Prijsvraag Kippetje Sneeuwwitje
Maak kans op dit grappige boek van Francesca Rossi.
Op 1 juni 2016
Modefeest met Niki Smit!
Niki Smit signeert woensdag 8 juni haar nieuwste 100% Coco boek en geeft een miniworkshop modetekenen! Daar moet je bij zijn!
Op 30 mei 2016 door De Kinderboekwinkel
Kom ook naar de Scholenavond!
Speciaal voor leerkrachten organiseert De Kinderboekwinkel een Scholenavond op woensdag 22 juni. Kom ook!
Op 27 mei 2016 door De Kinderboekwinkel
Uitnodiging AVI verkooptentoonstelling
Wilt u weten welke AVI-boeken de beste aanvulling zijn voor uw schoolbibliotheek? Kom dan naar de AVI-dagen van De Kinderboekwinkel!
Op 3 mei 2016 door De Kinderboekwinkel
Win Keverjongen van M.G. Leonard!
Doe mee met de prijsvraag en maak kans op dit grappig debuut van M.G. Leonard!
Op 26 april 2016 door De Kinderboekwinkel
'Oliver' en 'Shock' winnen prijs voor beste jeugdboek
Edward van de Vendel en Mel Wallis de Vries hebben beide een prijs gewonnen voor hun boek. Van de Vendel won met 'Oliver' de Gouden Lijst en 'Shock' van Wallis de Vries werd bekroond met de Prijs van de Jonge Jury.
Op 21 april 2016 door De Kinderboekwinkel
Win het Kleur- en speurboek van Amsterdam!
Kom naar de winkel en maak kans op dit prachtige Kleur- en speurboek van Amsterdam!
Op 12 april 2016 door De Kinderboekwinkel
Het favoriete voorleesboek van...
Wat zijn de favoriete voorleesboeken van de makers van het kersverse prentenboek "Kaila de leeuwentemmer"? Wij vroegen het ze!
Op 6 april 2016 door De Kinderboekwinkel
Prijsvraag Kinderjury boekenpakket
Doe mee met de prijsvraag en maak kans op een geweldig Kinderjury boekenpakket 10+ t.w.v. 50 euro!
Op 1 april 2016 door De Kinderboekwinkel
Boekpresentatie Kaila de leeuwentemmer
Op woensdag 23 maart om 15.00 uur komen schrijfster Marloes Kemming en illustratrice Connie Snoek hun prentenboek "Kaila de leeuwentemmer" presenteren! Komt u ook?
Op 10 maart 2016 door De Kinderboekwinkel
Prijsvraag Het schrift van Perle
Doe mee met de prijsvraag en maak kans op deze meeslepende young adult-roman!
Op 29 februari 2016 door De Kinderboekwinkel
We gaan lezen!
Op 20 februari start de actie Geef Mij Maar Een Boek. Iedereen kan dan voor maar 1 euro een prachtig jeugdboek kopen: Oorlogswinter.
Op 19 februari 2016 door De Kinderboekwinkel
Kinderboekenmakers en hun favoriete voorleesboeken
Wat zijn de favoriete voorleesboeken van de kinderboekenmakers van nu? Wij vroegen het ze!
Op 2 februari 2016 door De Kinderboekwinkel
Prijsvraag De Blitskikkerclub
Doe mee met de prijsvraag en maak kans op dit koele leesboek!
Op 29 januari 2016 door De Kinderboekwinkel
Het favoriete voorleesboek van Annemarie Bon
In het kader van de Nationale Voorleesdagen vroegen wij diverse kinderboekenschrijvers en -illustratoren naar hun favoriete voorleesboek.
Op 22 januari 2016 door De Kinderboekwinkel
Ontbijt met burgemeester Van der Laan!
De Nationale Voorleesdagen 2016 worden groots gestart bij De Kinderboekwinkel. Want niemand minder dan burgemeester Eberhard van der Laan komt voorlezen!
Op 11 januari 2016 door De Kinderboekwinkel
Prijsvraag Grootmoeders grote oren ...
Doe mee met de prijsvraag en maak kans op dit mooie voorleesboek!
Op 10 januari 2016
2016 Jaar van het Boek!
Het jaar 2016 is uitgeroepen tot Jaar van het Boek. Het hele jaar door staat in heel Nederland het boek centraal en wordt er van alles georganiseerd rondom het boek. Zo ook bij De Kinderboekwinkel!
Op 8 januari 2016 door De Kinderboekwinkel
Lezen in de kerstvakantie
Kerstvakantie! Dat betekent heerlijk veel tijd om boeken te kunnen lezen. Kom bij De Kinderboekwinkel langs en kies het beste boek uit voor de kerstvakantie.
Op 21 december 2015 door De Kinderboekwinkel
Boekenochtend 30 november
Prachtige herkenbare versjes over een ondeugend broertje en zusje, stoere voertuigen voor stoere jongens die graag op onderzoek uit gaan en een veelbelovend debuut dat nu al vergeleken wordt met Harry Potter en In de ban van de ring!
Op 30 november 2015 door De Kinderboekwinkel
Boekenochtend 23 november
Een vertederend boekje over een kerstboom, een Leren Lezen-boek over het ondeugende mini-heksje Foeksia en een prachtig verhaal voor jongeren over de waarheid onder ogen komen.
Op 23 november 2015 door De Kinderboekwinkel
Boekenochtend 16 november
Prentenboek van het jaar 2016, een spannend en toegankelijk geschreven godenverhaal en een leuk meidenboek vol fijne illustraties en geestige taalgrapjes!
Op 16 november 2015 door De Kinderboekwinkel
Kleurwedstrijd Haas in de stad
Download de kleurplaat, kleur hem op je allermooist in en lever hem in. Wie weet win jij het superleuke boek "Haas in de stad"!
Op 16 november 2015 door De Kinderboekwinkel
Boekenochtend 9 november
Wij kozen deze week voor een vrolijk zoekboek met voer- en vaartuigen voor de kleintjes, een humoristisch boek met diepgang vanaf 8 jaar en een bloedstollend spannende jeugdthriller voor stoere lezers van 12 jaar en ouder.
Op 9 november 2015 door De Kinderboekwinkel
Uitnodiging boekpresentatie Stranders
Op zaterdag 21 november om 13.00 uur wordt Stranders, het debuut van Iris Stobbelaar, gepresenteerd bij De Kinderboekwinkel aan de Rozengracht 34 in Amsterdam.
Op 4 november 2015 door De Kinderboekwinkel
Prijsvraag Het probleem met een draak
Prachtig prentenboek dat kinderen bewust laat worden van de gevolgen van onze manier van leven op het milieu. Maak kans op dit boek, doe mee aan de prijsvraag.
Op 3 november 2015 door De Kinderboekwinkel
Boekenochtend 2 november
Deze week een vrolijk prentenboek, een historische roman op een ontzettend spannende manier verteld en een mysterieus verhaal over moordenaars, sektes en cryptische boodschappen!
Op 2 november 2015 door Bibi Rumping
Boekenochtend 26 oktober
Een mysterieus huis vol geheimen, een boek vol kleurrijke uitdagingen en een prachtige Lobel-voorleesbundel!
Op 26 oktober 2015 door Bibi Rumping
Boekenochtend 19 oktober
Deze week speciaal voor de kleintjes: een lief boek, een verrassend boek en een boek voor koelbloedige kleuters!
Op 19 oktober 2015 door Emma Nota
Boekenochtend 12 oktober
Welke geluiden maken de dieren in het bos? Hoe maak je vrienden als iedereen je stom vindt en verlies je in de prachtigste natuurillustraties!
Op 12 oktober 2015 door De Kinderboekwinkel
Kinderboekhelden op bezoek
Tijdens de Kinderboekenweek 2015 komen Annemarie van Haeringen, Jan-Paul Schutten en Charlotte Dematons langs bij de Kinderboekwinkel! Kom ook en luister naar de verhalen of help mee met de proefjes!
Op 7 oktober 2015 door De Kinderboekwinkel
Proefjes doen in De Kinderboekwinkel
Zondag 11 oktober gaan we proefjes doen in De Kinderboekwinkel. Kom gezellig langs en doe mee.
Op 6 oktober 2015 door De Kinderboekwinkel
Boekenochtend 5 oktober
Een hongerige wolf, kunst voor beginners en een nieuw deel in de serie over Tom Groot!
Op 5 oktober 2015 door Bibi Rumping
Prijsvraag Weetjes stripboek
Dit stripboek voor kinderen vanaf 9 jaar staat vol verhalen en leuke weetjes. Maak kans op dit boek, doe mee aan de prijsvraag.
Op 3 oktober 2015 door De Kinderboekwinkel
Kinderboekenmarkt Den Haag 18 oktober
Dit jaar staan wij ook met een stand op de Kinderboekenmarkt in Den Haag, en we nemen superleuke auteurs mee!
Op 3 oktober 2015 door De Kinderboekwinkel
Tips voor de Kinderboekenweek
De Kinderboekwinkel heeft een selectie gemaakt van de leukste, beste, mooiste en grappigste Raar, maar waar-boeken! Speciaal voor de Kinderboekenweek 2015.
Op 2 oktober 2015 door De Kinderboekwinkel
Boekenochtend 28 september
Wat zijn er weer veel mooie nieuwe boeken! Onze drie favoriete boeken delen we weer graag met u.
Op 28 september 2015 door Bibi Rumping
Boekenochtend 21 september
Annie M.G. Schmidt en Marije Tolman, nieuwe avonturen van Lotte en Roos en 'Hoe werkt dat nou?'
Op 21 september 2015 door Bibi
Boekenochtend 14 september
Wist je al dat weerwolven heerlijk smaken in soep? Dat in Nederland hele dorpen aan de wandel zijn gegaan? Dat Jochem Myjer zijn eerste kinderboek heeft geschreven?
Op 14 september 2015 door Bibi Rumping
Boekenochtend 7 september
Drie boeken die het nuttige met het aangename verenigen. Superleuke maar ook leerzame boeken over de hik, het menselijk gedrag en een goed boek voor op de literatuurlijst van uw middelbare scholier.
Op 7 september 2015 door De Kinderboekwinkel
Lunchen met Tosca Menten
Exclusief voor jou: lunchen met Tosca Menten in De Kinderboekwinkel!
Op 3 september 2015 door De Kinderboekwinkel
Auteursbezoeken in de Kinderboekenweek
We hebben weer drie geweldige auteurs te gast tijdens de Kinderboekenweek 2015!
Op 2 september 2015 door De Kinderboekwinkel
Programma 16 september 2015 bekend!
Ons 40-jarig bestaan gaan wij groots vieren en wij zouden het geweldig vinden als u daar bij bent! Hier vindt u het dagprogramma voor woensdag 16 september.
Op 1 september 2015 door De Kinderboekwinkel
Boekenochtend 31 augustus
Zijn boeken waar je iets van leert saai? Echt niet! Tegenstellingen, uitvindingen en Darwin waren nog nooit zo leuk en mooi.
Op 31 augustus 2015 door Emma Nota
Prijsvraag Heksenheibel
Doe mee en maak kans op het boek 'Heksenheibel'
Op 31 augustus 2015 door De Kinderboekwinkel
Boekenochtend 24 augustus
Er zijn weer heel veel mooie nieuwe boeken binnengekomen. Wij hebben drie boeken uitgekozen die wat ons betreft in de schijnwerpers mogen staan!
Op 24 augustus 2015 door Emma Nota
Boekenochtend 17 augustus
Geen mooi zomerweer vandaag, maar des te mooier leesweer!
Op 17 augustus 2015 door Emma Nota
Boekenochtend 10 augustus
De zomervakantie is nog niet voorbij dus je hebt nog alle tijd om in het zonnetje te gaan zitten met een fijn boek. Wij hebben weer drie mooie boeken uitgezocht!
Op 10 augustus 2015 door Emma Nota
Niki Smit op Uitmarkt 2015
Niki Smit komt signeren bij de stand van De Kinderboekwinkel op de Uitmarkt 2015
Op 7 augustus 2015
40 jaar De kinderboekwinkel
De Kinderboekwinkel bestaat 40 jaar. Kom langs op woensdag 16 september en vier met ons mee!
Op 6 augustus 2015
Linda kortingsactie
5 euro korting op topboeken met de bon uit Linda magazine.
Op 5 augustus 2015
Boekenochtend 3 augustus
Deze week drie grappige en vertederende boeken voor u op een rijtje!
Op 3 augustus 2015 door De Kinderboekwinkel
Boekenochtend 27 juli
Een nieuwe week, een nieuwe boekenochtend! Met deze keer een boek over een stoer geitje, een boze tweeling en een jonge samoeraikrijger!
Op 27 juli 2015
Boekenochtend 20 juli
Uit de stapel boeken die deze week nieuw verschenen zijn, hebben we uitvoerig gekeken naar welke er het meeste uitspringen. Dat waren deze drie!
Op 20 juli 2015 door De Kinderboekwinkel
Boekenochtend 13 juli
Een nieuwe week, een nieuwe boekenochtend! Met deze keer een boek over de leukste buurt, een kleurrijk vogeltje en over een verkeerd bezorgde liefdesbrief...
Op 13 juli 2015 door De Kinderboekwinkel
Boekenochtend 6 juli
Deze week hebben we weer drie mooie boeken uitgekozen: sprookjes om zelf te lezen, een spannende verhuizing en een boek vol heuse superhelden!
Op 6 juli 2015 door Emma Nota
Boekentips juli 2015
Onze boeken top 5 voor juli 2015! De leukste boeken van deze zomer voor alle leeftijden.
Op 3 juli 2015 door De Kinderboekwinkel
Zomerlezen
De Kinderboekwinkel heeft ook voor de zomer de beste boekentips. Met deze boeken wordt de vakantie vast onvergetelijk!
Op 2 juli 2015
Het Spuistraatfeest
Op zondag 5 juli viert de buurt feest! Ook De Kinderboekwinkel 2 zet haar deuren wagenwijd open van 12:00 - 17:00 uur.
Op 1 juli 2015
Boekenochtend 29 juni
Uit de nieuwste boeken hebben wij er weer drie uitgekozen: van een grappig prentenboek tot serieuze kost voor 13+.
Op 29 juni 2015 door Emma Nota
Boekenochtend 22 juni
Wat zijn er weer veel mooie nieuwe boeken! Onze drie favoriete boeken delen we weer graag met u.
Op 22 juni 2015 door Emma Nota
Boekenochtend 15 juni
Zaterdag 21 juni is het vaderdag! Gelukkig zijn er heel veel mooie boeken met stoere vaders in de hoofdrol. Wij hebben een kleine selectie gemaakt.
Op 15 juni 2015 door Emma Nota
Uitnodiging De bende van Lijp Kot
Op zondag 28 juni om 15.00 uur wordt De bende van Lijp Kot feestelijk gepresenteerd in De Kinderboekwinkel 2, Nieuwezijds Voorburgwal 344.
Op 10 juni 2015
Boekenochtend 8 juni
Er zijn weer heel veel mooie nieuwe boeken binnengekomen. Wij hebben drie boeken uitgekozen die wat ons betreft in de schijnwerpers mogen staan!
Op 8 juni 2015 door Emma Nota
Boekenochtend 1 juni
Wat zijn er weer veel mooie nieuwe boeken! Onze drie favoriete boeken delen we weer graag met u.
Op 1 juni 2015 door Emma Nota
Uitnodiging Boreas en de zeven zeeën
Op woensdag 3 juni om 16.00 uur wordt Boreas en de zeven zeeën ten doop gehouden bij de Kinderboekwinkel aan de Rozengracht 34 in Amsterdam.
Op 27 mei 2015 door Emma Nota
Boekenochtend 25 mei
Lekker lezen in de zon!
Op 22 mei 2015 door De Kinderboekwinkel
Boekenochtend 18 mei
Van 18 t/m 24 mei is het de Week van het Luisterboek. Dit zijn onze drie favorieten!
Op 18 mei 2015 door De Kinderboekwinkel
Boekenochtend 11 mei
Wij hebben in de meivakantie lekker veel gelezen. Onze drie favoriete boeken delen we weer graag met u!
Op 11 mei 2015 door De Kinderboekwinkel
Boekenochtend 28 april
Speciaal voor Moederdag kozen we deze week drie boeken over moeders!
Op 1 mei 2015 door De Kinderboekwinkel
Boekenochtend 20 april
Deze week zit je op het puntje van je stoel, want we hebben drie superspannende boeken uitgekozen!
Op 20 april 2015
Boekenochtend 13 april
Op deze mooie boekenochtend hebben we weer alle nieuwe boeken besproken. Ook is op 11 april de Woutertje Pieterse Prijs 2015 uitgereikt en daar besteden we natuurlijk graag extra aandacht aan!
Op 13 april 2015 door Emma Nota
Boekenochtend 30 maart
Voor de echte dierenliefhebber, jong en oud, deze week drie prachtige beestenboeken!
Op 30 maart 2015 door Emma Nota
Martha Heesen wint Theo Thijssen-prijs!
Eens in de drie jaar wordt de Theo Thijssen-prijs uitgereikt. Deze keer gewonnen door Martha Heesen!
Op 25 maart 2015 door De Kinderboekwinkel
Boekenochtend 23 maart
Luchtig vermaak in de krakende en knetterende wegwerkzaamheden van Sutton, filosofische dierenverhalen in het vertederende boek van Tellegen en beklemmende angst in het oorlogsboek van Letterie. Voor alle leeftijden wat.
Op 23 maart 2015 door De Kinderboekwinkel
AVI Verkooptentoonstelling
De kinderboekwinkel nodigt u graag uit op 7, 8, 9 en 10 april om onze collectie AVI-boeken te komen bekijken.
Op 20 maart 2015 door De Kinderboekwinkel
Boekenochtend 16 maart
De Boekenweek is weer voorbij, maar wij lezen vrolijk door! Weer drie mooie boekentips van De Kinderboekwinkel!
Op 16 maart 2015 door Emma Nota
Boekenochtend 9 maart
In de boekenochtend van deze week komen drie superstoere meiden aan bod!
Op 9 maart 2015 door Emma Nota
Kinderjury van start
Aanstaande zaterdag slaan we het voorlezen even over want we zijn volop bezig met de Kinderjury. Kom stemmen in De Kinderboekwinkel.
Op 5 maart 2015 door De Kinderboekwinkel
Boekenochtend 2 maart
De vakantie is weer voorbij, maar niet getreurd, want van deze drie boekentips word je weer helemaal vrolijk!
Op 2 maart 2015 door Emma Nota
Boekenochtend 23 februari
Het is voorjaarsvakantie en wat is vakantie zonder een goed boek? Wij hebben drie vakantietoppers voor je uitgezocht!
Op 23 februari 2015 door Emma Nota
Boekenochtend 16 februari
Nieuwsgierige gansjes, nieuwsgierige buren en een heleboel nieuwsgierige lezers, het is me wat deze week!
Op 16 februari 2015 door Emma Nota
Boekenochtend 9 februari
Buiten was het koud dit weekend! Wij bleven lekker binnen met een stapel leuke boeken en kozen deze drie voor je uit!
Op 9 februari 2015 door Emma Nota
Boekenochtend 2 februari
Er zijn weer heel veel mooie nieuwe boeken binnengekomen. Wij hebben ze allemaal gelezen en drie boeken uitgekozen die wat ons betreft in de schijnwerpers mogen staan!
Op 2 februari 2015 door Emma Nota
Zaterdag voorleesochtend!
Elke eerste zaterdag van de maand tussen 10:00 en 11:00 uur voorleesochtend in De Kinderboekwinkel op de Nieuwezijds Voorburgwal!
Op 30 januari 2015
Boekenochtend 26 januari
Pluk van de Pletteflet nu ook in het Duits verkrijgbaar.
Op 26 januari 2015
Kom naar de voorleesochtend
De voorleesdagen zijn begonnen dus De Kinderboekwinkel zorgt voor voorleespret.
Op 21 januari 2015 door Rietje Nivard
Boekenochtend 19 januari
De medewerkers van De Kinderboekwinkel komen elke maandagochtend bij elkaar om de nieuwe boeken te bespreken. Hier vindt u onze top 3 van deze week.
Op 19 januari 2015 door Emma Nota