Rick Riordan

Als je van spannende fantasyboeken houdt en interesse hebt in de mythologie, dan ben je bij de Amerikaan Rick Riordan (1964) aan het juiste adres. In zijn populaire boeken over de halfgod Percy Jackson gaan de hoofdrolspelers de strijd aan met de Griekse Goden in hedendaags Amerika.
Naast zijn werk als leraar aan een middelbare school begon Rick Riordan met het schrijven van boeken voor volwassenen. Zijn eerste boek voor kinderen en tieners De bliksemdief was oorspronkelijk een verhaal dat Riordan aan zijn zoontje vertelde voor het slapen. Inmiddels hebben duizenden lezers over de hele wereld van het boek kunnen genieten en is hij fulltime schrijver. In 2008 ontving hij de Mark Twain Award. Het boek is in 2010 verfilmd, daarna zijn er nog vier andere boeken in de serie verschenen. Een vervolgreeks op deze populaire boeken kon niet uitblijven. Onlangs verscheen het langverwachte eerste deel in de nieuwe serie 'Het Verborgen Orakel', De beproevingen van Apollo I
Rick Riordan schrijft ook over andere goden. In de serie over de familie Kane wordt de Egyptische mythologie behandeld en in de Magnum Chase serie komen de Noorse goden aanbod.

Andere buitenlandse auteurs zijn Ransom Riggs, Kiera Cass en Jandy Nelson.

25 resultaten

Jongens- of meisjesboek

Taal

Nederlands (verwijder)

Prijs

10 - 20 euro (verwijder)

Categorie

Avontuur