Harrie Geelen

Hoewel in kinderboekenland de meeste mensen Harrie Geelen (1939) kennen als schrijver en tekenaar (hij illustreerde vrijwel alle boeken van zijn vrouw Imme Dros), is hij zo mogelijk nog intensiever bezig geweest als scenarist, (kinder)tv-maker, liedtekstenschrijver, regisseur, producent en docent aan de Rietveld academie. 
Geelen begon aan een studie Nederlands aan de UvA, maar maakte die niet af. In plaats daarvan ging hij werken als scenarioschrijver. Vanaf 1967 ging hij aan de slag bij de Toonder studio’s. Nederlands meest beroemde kinderseries, zoals Oebele, Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen en Q & Q, hadden zonder Harrie Geelen het levenslicht niet gezien. Door zijn veelzijdige loopbaan werd het oeuvre van Geelen niet alleen met Griffels, Penselen en de Woutertje Pieterse Prijs bekroond, maar ook met meerdere Edison Music Awards, de Gouden Harp en een Gouden Kalf.
Geelen’s meest recente boek is een heruitgave van het vrolijke prentenboek Toen Sjoerd naar de dierentuin ging. Eerder verscheen het prentenboek Karel Appel, uit de kapperszaak in de Dapperstraat, dat hij samen met Imme Dros maakte. Een prachtig prentenboek dat speciaal gemaakt werd bij de overzichtstentoonstelling van Karel Appel in het Gemeentemuseum Den Haag. 

Andere Nederlandse kinderboekenmakers zijn Imme Dros, Gitte Spee en Fiona Rempt.

5 resultaten
Ik wil die!

Ik wil die!

Door: Imme Dros
€ 12,50
Ilios & Odysseus

Ilios & Odysseus

Door: Imme Dros
€ 20,99
Griekse mythen

Griekse mythen

Door: Imme Dros
€ 22,50
Tijs en de eenhoornDe Kinderboekwinkel Tip

Tijs en de eenhoorn

Door: Imme Dros
€ 15,50
Van twee Vikingen

Van twee Vikingen

Door: Imme Dros
€ 18,99
1

Jongens- of meisjesboek

Taal

Leeftijd

Categorie

Fantasy