Gideon Samson

Gideon Samson (1985) is een Nederlandse kinderboekenschrijver. Hij studeerde film- en televisiewetenschappen, maar droomde altijd van een carrière als profvoetballer. In plaats daarvan debuteerde hij in 2007 met het boekje Niks zeggen! en won hij in 2010 op 25-jarige leeftijd, als jongste schrijver ooit, een Zilveren Griffel voor het boek Ziek. Samson heeft sindsdien nog een aantal zeer succesvolle boeken geschreven. In 2013 verscheen Zwarte zwaan, een psychologische thriller voor jongeren. In dit donkere boek over een meisjesvriendschap en de dood, bedenkt de manipulatieve Rifka een plan om op haar eigen begrafenis aanwezig te zijn, met een onthutsende ontknoping als gevolg. Met Zwarte zwaan won Samson zowel de Zilveren Griffel als een eervolle vermelding van de Gouden Lijst. 
In de serie Slash-boeken van uitgeverij Querido, waarin een schrijver nauw samenwerkt met een jongere, verscheen in 2014 van zijn hand Overspoeld. In dit boek wordt het levensverhaal verteld van Julius 't Hart, die tijdens de tsunami in 2004 vrijwilligerswerk deed op Sri Lanka. Hiervoor ontving Samson de Gouden Lijst in 2015. En zijn jongste roman Eilanddagen (2016) gaat over Jakob die tijdens de zomervakantie naar zijn Griekse vader wordt gestuurd. Op een prachtig Grieks eiland beleeft Jakob, samen met de Griekse jongen Miech en zijn Nederlandse vriendinnetje Puck, de zomer van zijn leven. 
In 2014 viel Gideon Samson de eer te beurt om de jaarlijkse Annie M.G. Schmidtlezing uit te spreken. Met de titel Messen en scharen zijn kindergevaren poneerde hij hierin de stelling dat een kinderboek alleen goed is als het ook door volwassenen gewaardeerd wordt.

Andere schrijvers van kinderboeken zijn Hanna Kraan, Jeroen Aalbers en Koos Meinderts.

6 resultaten
Ik wil een paard

Ik wil een paard

Door: Gideon Samson
€ 14,99
Zwarte zwaanDe Kinderboekwinkel Tip

Zwarte zwaan

Door: Gideon Samson
€ 16,99
EilanddagenDe Kinderboekwinkel Tip

Eilanddagen

Door: Gideon Samson
€ 14,99
Alle dieren drijven

Alle dieren drijven

Door: Annemarie van Haeringen
€ 14,99
De hemel kan wachten

De hemel kan wachten

Door: Gideon Samson
€ 10,00
Zeb.

Zeb.

Door: Gideon Samson
€ 15,99
1

Jongens- of meisjesboek

Taal

Prijs

Categorie

Liefde