Astrid Lindgren

Astrid Lindgren (1907-2002) is met haar boeken waaronder Ronja de Roversdochter, De gebroeders Leeuwenhart, Lotta uit de Kabaalstraat, De kinderen van de Bolderburen en natuurlijk Pippi Langkous een van de bekendste kinderboekenschrijvers ter wereld. Ze leefde in Zweden en is altijd een heel bescheiden en zelfstandige vrouw geweest die zich ontwikkelde als journaliste, stenografe en later ook als schrijfster. Haar werkzaamheden waren uitzonderlijk voor die tijd, maar ook haar alleenstaand moederschap was een bijzonderheid in de vroege jaren dertig van de vorige eeuw. Verder heeft Lindgren haar persoonlijke leven altijd voor zich gehouden. 
Haar humorvolle verhalen stonden in schril contrast met de zware moralistische kinderliteratuur uit die tijd. Kinderen smulden van haar boeken! Zo groeide Pippi Langkous – Lindgrens allereerste verhaal – zelfs uit tot een iconisch karakter. Ze was een voorbeeld van een vrij mens en het spelende kind waarin iedereen zich kan herkennen. 
De boeken van Astrid Lindgren zijn vertaald in bijna 90 talen en in 100 landen uitgegeven. Er is zelfs een belangrijke prijs naar haar vernoemd. Dit is de Astrid Lindgren Memorial Award. Sinds 2002 wordt deze prestigieuze prijs uitgereikt aan kinderboekenschrijvers of -illustratoren. 

Andere beroemde kinderboekenschrijfsters zijn: Beatrix Potter, Annie M.G. Schmidt en Jet Boeke

28 resultaten
Verhalen uit Bolderburen

Verhalen uit Bolderburen

Door: Astrid Lindgren
€ 17,95
Kerstmis in de stal

Kerstmis in de stal

Door: Astrid Lindgren
€ 16,95
Tomte Tummetot

Tomte Tummetot

Door: Astrid Lindgren
€ 15,95
Tomte en de vos

Tomte en de vos

Door: Astrid Lindgren
€ 15,95